NM på trekkspill og torader 2019

Storefjell Resort Hotel

27. - 30. juni 2019

Alle foto og tekst: © fo2:2ne © fo2:trekkspill.no

Copyright © 2019 

 

Resultatliste

 

Gratulerer til Malm trekkspillklubb! Gull i klasse G1 - Gammeldans klubb/orkester. I tillegg vant de Superfinalen i gammeldans og fikk for andre gang napp i vandrepokalen!

 

Se flere bilder her fra noen av klassene:

>> Åpningskonsert

>> G1 - Gammeldans klubb/orkester

>> G2 - Gammeldans grupper

>> D2 - Duetter to trekkspill f.o.m. 15 år

>> S1 - Trekkspill solist t.o.m. 11 år

>> S2 - Trekkspill solist 12 - 14 år

>> S3 - Trekkspill solist 15 - 17 år

>> S4 - Trekkspill solist f.o.m. 18 år

>> K - Kammermusikk

>> U - Underholdningsmusikk og O - Orkestermusikk

 

>> Superfinale i gammeldans

 

Norske Trekkspilleres Landsforbund (NTL)  kunne de siste dagene av juni måned nok en gang ønske velkommen til NM på trekkspill og torader på Storefjell Resort Hotel. Arrangementet ble avholdt på Storefjell i 2018 og ble særdeles vellykket. Konseptet fra i fjor ble videreført, og NTL gjorde noen justeringer og forbedringer som de håpet ville komme deltakerne til gode.

Hotellet var så godt som helt fylt opp, selv om NTL gjerne skulle sett at det var flere som var med i konkurransene. Helgen kolliderte i år også med Landskappleiken selv om dette neppe er hovedårsaken. Uansett er det nå bestemt at tidspunktet for NM i 2020 vil skje en uke tidligere - altså 19.-21. juni (fredag - søndag).

NTL hadde også dette året god nytte av sin lokale arrangør, Janet og Tor Albrigtsen, som har lang erfaring og fartstid med  den tradisjonsrike og særs godt besøkte 'Storefjelltreffen' . Storefjell Resort Hotel la nok en gang til rette for at musikere og gjester skulle få et trivelig opphold sammen til fjells. Storefjell Sæterhotell ble bygget av Gunhild og Knut Nibstad i 1930 og startet med tretti sengeplasser. I 1956 overtok Gerd og Andres Nibstad driften av hotellet. De drev og videreutviklet stedet til de overlot driften til barna på slutten av åttitallet. De fire brødrene Knut, Hans, Arne og Lars har videreført de stolte familietradisjonene - og ikke minst trekkspilltradisjonene. På åpningskonserten spilte Lars Nibstad duett med nevøen (som også i dag er å finne bak skranken i resepsjonen) på torader. Det ble også skikkelig baluba - bokstavlig talt - da gammeldansorkesteret 'Baluba' , som hadde sin storhetstid på slutten av 1980-tallet, hadde sin gjenforening under åpningskonserten - Skjalg Bjørstad og Geir Henningsen (begge trekkspill), Morten Teigen (gitar), Pål Steinar Flakne (bass) og Terje A. Berget (trommer). NTL hadde også leid inn Anders Larsson's orkester fra Sverige til dansespilling under arrangementet.

Konkurransene foregikk i to saler (Veslefjellhallen og Salongen) fra torsdag til lørdag.

Publikumsprisen i Åpen klasse gikk til Wenche Olsen Lund (trompet) og Geir Henningsen (trekkspill), men dommerne holdt en knapp på Marius Berglund og Kristina Farstad Bjørdal.

Årets komp-pris gikk til Kåre Vennevik (bass) og Reidar Dahle (gitar).

Mathias Rugsveen fikk årets dommerpris for 138 poeng i Varieté-klassen!

Det ble Malm Trekkspillklubb som vant Superfinalen i gammeldans. De fikk da napp i vandrepokalen for 2. gang, samt en pengepremie.

Oskar Svendsrud fra Oslo fikk årets stipend på kr 5.000 fra Ottar E. Akres legat. Han spiller krevende musikk, behersker flere sjangre og har vist stor utvikling som musiker bare det siste året. Under årets NM gjorde han seg bemerket med sølv i solistklassen og gull i klassen for duetter, kammermusikk (Bærum FOT-kvartett) og junior orkester (Trekkspillorkesteret Fisarmoniske).

Vi har inntrykk av at deltakerne og deres familier koste seg under oppholdet. For de som ville ha et avbrekk fra musikken, var det flere som tok seg en tur i svømmehallen eller gikk en tur for å nyte naturen. I fjor var det unormalt varmt til å være 1.001 meter over havet, men det var faktisk mulig å både øve og buskspille ute på takterrassen i år også. Hver kveld var det dansespilling i Salongen og både unge og gamle fikk svingt seg.

Det er nå bestemt at også NM 2020 skal avholdes på Storefjell, men ikke hvor NM 2021 skal finne sted.

 

Takk til dommerne på årets NM - f.v.: Kai Hansen, Bente Midtsveen, Stein Magne Eggen, Lars Karlsson, Skjalg Bjørstad, Erik Steinbråten og Hilde Fjerdingøy. Brit Alseth, Erik Bergene og Linda Elin Nygård er ikke med på bilde.

 

En stor takk til medarrangørene Janet og Tor Albrigtsen

 

Odd-Arne Halaas - Leder i Norske Trekkspilleres Landsforbund - og sågar en dyktig konferansier

 

Pigini - modell Simba - akkurat passe for små barnehender

 

3KKSPILLTROLL hadde stor salgsutstilling med mulighet for prøvespilling av ulike merker og modeller

Litt buskspill ble det også på standen - Video

 

3KKSPILLTROLL hadde i år besøk av Francesca Pigini (t.h.) fra Pigini Fisarmoniche i Italia som ønsket å overvære arrangementet. Lena Rist-Larsen viser her fram sin NOVA som er Piginis toppmodell.

 

Utsikt fra hotellet

 

Buskspill i det fri

 

Moss trekkspillorkester øver før kveldens dansespillingsøkt - Video

 

Utsikt fra hotellet

 

Ås akkordeonkvintett - elever fra Ås kulturskole

 

Marius Berglund - S8 - Durspill solist f.o.m. 18 år - 1. plass 113 poeng

 

Tønsberg Trekkspillklubb spilte til dans etter Superfinalen mens dommerne klødde seg i hodet...

 

Eides orkester spilte til dans på kvelden i Salongen både fredag og lørdag.

 

Moss Trekkspillorkester var blant de som spilte til dans. Video

 

Moss Trekkspillorkester

 

Moss Trekkspillorkester

 

Det var nødvendig med lydfolk i to saler - her VF-Lyd DA - Ola Veggum og Jan Fyrun. I den andre salen hadde Kåre Vennevik hovedansvaret.

Årets komp-pris: Kåre Vennevik og Reidar Dahle

 

Årets NM-dommere:

Linda Elin Nygård (Fiskå/Ulsteinvik)

Stein Magne Eggen (Lom/Asker)

Brit Alseth (Verrabotn/Ringebu)

Kai Hansen (Lofoten/Bergen)

Hilde Fjerdingøy (Oslo)

Erik Steinbråten (Gol)

Bente Midtsveen (Aurdal/Oslo)

Erik Bergene (Grue/Oslo)

Lars Karlsson (Sverige)

Skjalg Bjørstad (Sortland)

 

Våre tidligere NM-reportasjer:

NM 2002 - Hønefoss

NM 2003 - Tromsø

NM 2004 - Malm

NM 2005 - Lillehammer

NM 2007 - Bø i Telemark

NM 2011 - Skien

NM 2013 - Asker

NM 2016 - Asker

NM 2017 - Skien

NM 2018 - Storefjell